Egyelőre nem szűnik meg a hűvösebb levegő utánpótlása, keddig még folytatódik az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal hűvösebb idő. A fölénk érkező levegő viszonylag száraz, így az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, vagy zivatar. Szerdától aztán egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, gyorsan visszatér a kánikula. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Szerda: a változóan gomolyfelhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében további felmelegedés várható, beköszönt a hőség. 

Címkék: lehűlés, felmelegedés, fülledt, meleg, csapadék, front, hőség, kánikula, zivatar, nyár, tavasz, zápor, időjárás