A kedden áthaladt hidegfront mögött tartósabb északnyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban hűvösebb levegő érkezik fölénk. Szerdán átmenetileg nyugodtabb, naposabb idő várható, a következő napokban azonban több gyenge hidegfront is áthalad majd felettünk, így változékony, szeles idő várható. Jelentősebb, kiterjedtebb csapadék továbbra sem várható, kisebb esők, záporok azonban előfordulhatnak. Az éjszakák frissek lesznek, többfelé 15 fok alá hűl a levegő, napközben pedig 25 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Péntek: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat futó zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején még kitart a friss idő, majd ezt követően újabb felmelegedés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár