A viszonylag kellemes idő azonban nem lesz tartós, vasárnaptól ugyanis újabb meleghullám éri el hazánkat. A frissebb hajnal után gyorsan melegszik majd a levegő, a vasárnap délutáni órákra már 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.  A jövő hét elején tovább fokozódik a hőség, visszatérnek a 35 fok körüli nappali hőmérsékletek. Közben folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő, hűsítő zápor, zivatar csak elvétve alakulhat ki. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: folytatódik a napos, száraz idő. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A délutáni órákra 33-35 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: kedden már egy hidegfront éri el térségünket, ennek hatására fokozatosan enyhül a nagy meleg. A hét közepétől kissé változékonyabb idő következik, időnként záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár