Péntek napközben folytatódik a többnyire napos, száraz idő, felhősödés majd az esti, késő esti óráktól lehet és ekkor néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Szombatra 4-5 fokkal frissebb levegő árasztja el hazánkat, így megszűnik a hőség, a hőmérsékletek már "csak" 30 fok körül alakulnak.

A viszonylag kellemes idő azonban nem lesz tartós, vasárnaptól ugyanis újabb felmelegedés kezdődik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: napos, száraz idő várható, átmeneti felhősödés majd az esti órákban valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. Késő estére 28-30 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: napos, száraz idő várható élénk, időnként erős északnyugati széllel. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

null

Vasárnap: folytatódik a nagyrészt napos idő. Az északi szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban tovább melegszik az idő, visszatér a hőség, majd ezt követően szerdára újabb gyenge hidegfront érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár