A következő néhány napban még marad a déli áramlás felettünk, így folytatódik az átlagosnál melegebb idő. Továbbra is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz többnyire napos száraz idő várható, hűsítő zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő.

Szombaton azonban északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat amely mögött már néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk. Megerősödik a szél és néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Enyhül a nagy meleg, a nappali hőmérsékletek már 30 fok körül alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. Késő estére 27-30 fok közé hűl a levegő.

Péntek: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 20-23 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. 

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.  

Távolabbi kilátások: vasárnaptól, hétfőtől újabb hőhullám érkezik, majd a jövő hét közepén egy hidegfront hatására ismét mérséklődik a nagy meleg. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, nyár, kánikula, felmelegedés, meleg, tavasz, zivatar, hőség, zápor, csapadék, időjárás