Továbbra is egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a jelentős változást okozó frontok elkerülik térségünket. Folytatódik a többnyire napos, száraz idő, csak néhol alakulhat ki átmeneti zápor, zivatar. Marad a déli áramlás amellyel továbbra is igen meleg levegő érkezik fölénk. A nagyobb városokban már az éjszakák sem hoznak jelentős felfrissülést, napközben pedig jellemzővé válnak a 35 fok körüli maximum hőmérsékletek. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elvétve rövid zápor, vagy zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. Késő estére 28-30 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: a napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet és a délutáni, esti órákban néhol zápor, heves zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, zivatarban viharossá fokozódik. A hajnali órákra 21-23 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 20-23 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 34-36 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén északnyugat felől kissé frissebb levegő érkezik fölénk, ennek hatására enyhül a nagy meleg, de még így is igazi strandidő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár