Átmenetileg szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, a sok napsütés mellett csak néhol növekedhet meg a gomolyfelhőzet. 
A hétvége időjárása már a kánikula jegyében telik, a hőmérsékletek a legtöbb helyen 30 fok felett alakulnak. Szombaton azonban átmenetileg ismét labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. A késő esti órákra 24-26 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, elszórtan előfordulhat zápor vagy zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

Vasárnap: többnyire napos idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 31-33 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő héten további felmelegedés várható, Somogyban is beköszönt a hőség. A nappali hőmérsékletek tartósan 35 fok közelében alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, időjárás, kaposvár