A záporokat, heves zivatarokat okozó frontrendszer elhagyja térségünket, mögötte csütörtök napközben szárazabb, stabilabb légtömeg áramlik fölénk. A délutáni órákban már hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, a hőmérsékletek pedig még kevéssel 30 fok alatt alakulnak.

Pénteken száraz levegő alakítja időjárásunkat, sok lesz a napsütés és tovább melegszik a levegő. A hétvége időjárása a kánikula jegyében telik, de főleg szombaton ismét előfordulhat zápor, zivatar. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: a hajnali, reggeli órákban még többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd napközben csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alalkulnak. 

Szombat: többnyire napos idő várható, a délutáni órákban azonban helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és átmeneti zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig országos kánikula várható 35 fok körüli nappali hőmérsékletekkel. Enyhülés a hét második felében lehet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, felmelegedés, kánikula, hőség, zivatar, csapadék, meleg, zápor, tavasz, nyár, időjárás