Napközben marad az északnyugati áramlás, így újabb felmelegedés nem várható, a hőmérsékletek nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak. Zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki és a legtöbb helyen hosszabb napos időszakok is előfordulhatnak. 

Szerdától azonban délnyugat felől ismét melegebb levegő érkezik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már 30 fok körül alakulnak. Nem lesz azonban száraz a levegő, így időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és helyenként zápor, heves zivatar is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan előfordulhat átmeneti zápor, vagy zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és a délutáni, esti órákban szórványosan zápor, heves zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Eleinte még előfordulhat zápor, zivatar, majd a délutáni órákra csökken a csapadékhajlam. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-31 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: péntektől ismét erősít a kánikula, helyenként már 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Újabb felfrissülés majd a jövő hét elején valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás