Egy közelgő gyenge front előterében ma még igen meleg levegő érkezik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, országos kánikula várható. A nap nagy részében marad a napos idő, zápor, zivatar nem valószínű. 
A front mögött keddre néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk. Marad a meleg nyári idő, a nappali hőmérsékletek azonban már 30 fok alatt alakulnak. 
Szerdára  ismét megfordul felettünk az áramlás, újabb adag meleg légtömeg érkezik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: többnyire napos, száraz idő várható, az esti, késő esti óráktól azonban helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé enyhül a meleg. 

Kedd: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, helyenként előfordulhat rövid zápor, vagy zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hét második felében tovább melegszik a levegő, beköszönt a hőség. 

Címkék: nyár, kaposvár, időjárás