A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz nagyrészt napos, száraz idő várható. A délutáni órákban helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar kialakulásának kicsi lesz az esélye. Délire fordul felettünk az áramlás amellyel afrikai eredetű, egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Szombaton még viszonylag kellemes idő várható, majd vasárnaptól beköszönt a kánikula, egyre inkább 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 
A hétfő délutáni, esti órában egy újabb gyenge hidegfront érintheti térségünket, ekkor ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: változóan gomolyfelhős idő várható hosszabb napos időszakokkal. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható élénkülő délnyugati széllel. A hajnali hőmérsékletek 13-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

null

Hétfő: eleinte folytatódik a napos, száraz idő, majd a délutáni, esti óráktól már megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. Hajnalra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden átmenetileg enyhül a nagy meleg, majd szerdától gyorsan visszatér a hőség. Újabb hidegfront majd pénteken érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás