Pénteken megszűnik a fülledtség, csökken a csapadékhajlam, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek azonban még így kevéssel 25 fok felett alakulnak. A hétvége első felében még marad a hasonló kellemes idő, majd vasárnaptól dél felől egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, beköszönt a kánikula. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. A késő esti órákra  20-22 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében tovább fokozódhat a kánikula, átmeneti kisebb felfrissülés kedden valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár