Északias áramlással száraz, de átmenetileg kissé hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Kedden már ismét a napsütésé lesz a főszerep, ennek ellenére azonban néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A következő napokban már anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így a változást okozó frontok messze elkerülik térségünket. Folytatódik a nagyrészt  napos, száraz idő, de az időszak végén már néhol előfordulhat zápor, zivatar. Ismét melegszik a levegő, csütörtökön 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: napos, száraz idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol előfordulhat zápor, zivatar.  A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: jelentősebb változás a hétvégén, illetve a jövő hét elején sem várható, legfeljebb annyi, hogy kissé tovább emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, fülledt, meleg, felmelegedés, zivatar, kánikula, nyár, hőség, csapadék, tavasz, időjárás