A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, nyugodtabbra, szárazabbra fordul az idő. A délutáni órákban átmeneti gomolyfelhő képződés előfordulhat, zápor, zivatar kialakulásának azonban kicsi lesz az esélye. Marad az északi, északnyugati áramlás, így komolyabb hőhullámtól továbbra sem kell tartanunk, a nappali hőmérsékletek kevéssel 30 fok alatt alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: a napsütés mellett helyenként erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Kedd: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig kitarthat a száraz meleg idő, zápor, zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. Komolyabb hőhullám egyelőre nem látszik, legfeljebb 28-30 fokig melegedhet a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár