A kiadós csapadékot adó frontrendszer elhagyja térségünket, mögötte északi áramlással frissebb, stabilabb levegő érkezik fölénk. A hétvégén megszűnik a fülledtség, tovább csökken a csapadékhajlam. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, átmeneti gomolyfelhő képződés azonban előfordulhat. Kellemes nyári idő várható kevéssel 25 fok feletti délutáni hőmérsékletekkel. Az élénk, időnként erős szél azonban valamelyest csökkenti majd a hőérzetünket. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, átmenetileg azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódhat a csapadékmentes, meleg nyári idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás