A változékony, csapadékos időt okozó frontrendszer lassan távozik térségünkből, pénteken azonban még marad a változékony idő. Időnként már felszakadozhat a felhőzet, zápor, zivatar azonban többfelé és több alkalommal is előfordulhat. 
A hétvégére már szárazabb, stabilabb levegőfajta érkezik fölénk, így tovább csökken a csapadékhajlam, egyre több lesz a napsütés. Jelentős felmelegedés ugyan nem várható, de kellemes nyári idő várható 25 fok körüli nappali hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: a változóan, gyakran  erősen gomolyfelhős ég mellett már több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé várható zápor, heves zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Vasárnap: többnyire napos idő várható, átmenetileg azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik az igazi nyári idő, komolyabb hőhullám egyelőre nem valószínű. Napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, zápor, zivatar csak néhol fordulhat majd elő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, kaposvár, időjárás