Péntekig egy felettünk veszteglő, hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat, így marad a változékony, gyakran csapadékos idő. Eső, zápor, zivatar többfelé és több alkalommal is előfordulhat. Péntekig helyenként újabb 20-40 mm csapadék is hullhat. Az átlagosnál hűvösebb idő várható, a tartósan esős helyeken nem lesz melegebb 20 foknál. 

Pénteken még marad a változékony idő, a délutáni órákban azonban már várhatóan csökken a csapadékhajlam. 

Szombatra elhagyja térségünket a frontrendszer, jelentősen megjavul az idő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 22-24 fok között alakulnak, de a tartósan esős helyeken ennél hűvösebb lesz. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: eleinte marad az erősen felhős idő, többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd a délutáni, esti óráktól csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő. 

null

Szombat: napos, száraz idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig marad a többnyire napos, száraz, igazi nyári idő, majd szerdától ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás