A következő napokban egy tőlünk délre örvénylő ciklon felhő és csapadékzónája alakítja időjárásunkat, így meglehetősen változékony idő várható. Többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb az északi tájakon szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Vasárnap estig többfelé várható újabb eső, zápor, de a csapadékhullásban hosszabb szünetek is lesznek. Egyre hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, a tartósan csapadékos helyeken nem lesz melegebb 15 foknál. 
Hétfőn távoznak az esőfelhők, lassan normalizálódik időjárásunk. Csökken a felhőzet és 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: erősen felhős, vagy borult idő várható, többfelé számíthatunk esőre, záporra. Helyenként zivatar is kialakulhat.  Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak, a magasabb értékeket a csapadékmentes tájakon mérhetjük. A késő esti órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: folytatódik a nagyrészt erősen felhős idő, de helyenként már felszakadozik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. 

Hétfő: fokozatosan felszakadozik a felhőzet, napközben már több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején már normalizálódik az idő, majd ezt követően jelentős felmelegedés valószínű, bizonytalan időre beköszönthet a kánikula. 

Címkék: hétvége, időjárás, kaposvár