Az átvonult hidegfront mögött északnyugati áramlás alakul ki felettünk, jelentős lehűlés azonban péntek estig még nem várható. Több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk, péntek estétől azonban ismét növekszik a zivatarhajlam.

Szombaton ugyanakkor egy hidegfront csapadékzónája érkezik fölénk, így átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor is kialakulhat. További lehűlésre számíthatunk, a borongós, csapadékos tájakon 20 foknál is hűvösebb lesz. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Szombat: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. Hajnalra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnap már csökken a csapadékhajlam, de marad az átlagosnál hűvösebb idő. A jövő hét elején fokozatos felmelegedés kezdődik, a hét közepére visszatérhet a 30 fok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vihar, jégeső, zápor, felmelegedés, zivatar, lehűlés, front, csapadék, időjárás