A következő három nap időjárása Somogy megyében: Déli áramlással egyre melegebb, de növekvő páratartalmú léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban fokozódik a fülledtség, a nappali hőmérsékletek pedig már ismét 30 fok közelében alakulnak. A napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan bárhol előfordulhat zápor, zivatar. Az erősebb zivatargócokban felhőszakadás, jégeső és szélvihar is előfordulhat. 
A szerda esti órákban egy hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására tovább növekszik a zivatarhajlam, csütörtökre pedig néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, heves zivatar. A délnyugati szél megélénkül, zivatarok mentén átmenetileg viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Eleinte elszórtan, majd délutáni, esti órákban már többfelé valószínű zápor, heves zivatar. A változó irányú szél megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-31 fok között alakulnak. 

Csütörtök: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd napközben mindenhol felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: pénteken még folytatódik a nyárias meleg idő, majd a hétvégén egy újabb hidegfront hatására már jelentősebb lehűlés kezdődhet. Vasárnap többfelé valószínű eső zápor, a jövő hét elején azonban ismét csökken a csapadékhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, időjárás, kaposvár