A következő napokban azonban ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Hétfőtől újabb felmelegedés kezdődik, visszatérnek a 30 fok körüli nappali hőmérsékletek. Több órás napsütésre mindennap számíthatunk, de időnként erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: változóan gomolyfelhős idő várható hosszabb napos időszakokkal. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Kedd: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, átmenetileg azonban erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán kánikulai meleg, igazi strandidő várható. Ezt követően egy újabb hidegfront éri el hazánkat amely mögött már visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, felmelegedés, zápor, tavasz, csapadék, időjárás