A front hatására ismét labilissá válik a légkör ami kedvez a helyi záporok, zivatarok kialakulásának. Egy-egy erősebb zivatargócban felhőszakadás, jégeső is lehet. Szombaton fülledt meleg idő várható, a naposabb tájakon továbbra is 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnapra elvonul a front, mögötte pedig már szárazabb, stabilabb és néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk. A jövő hét elején is folytatódik a kissé változékony, de az átlagosnál melegebb idő. A nappali hőmérsékletek ismét 30 fok közelében alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek általában 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 20-23 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomoly, vagy fátyolfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a meleg nyári idő, jelentősebb lehűlés előjelei nem látszanak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, zápor, tavasz, zivatar, csapadék, időjárás