Egy ciklon előoldali áramlásában ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Péntekre visszatér a nyárias meleg, de már nem lesz zavartalan a napsütés.

Szombaton  megközelít bennünket egy gyenge hidegfront, így ismét változékonyabbra fordul az idő. Lehűlés ugyan nem várható, de labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

Vasárnapra át is vonul felettünk a front, mögötte pedig már szárazabb, stabilabb légtömeg érkezik. Ismét a napsütésé lesz a főszerep és néhány fokkal felfrissül a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: a napsütés mellett már időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar még csak kis eséllyel fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódhat a kissé változékony, meleg idő. Időnként gyenge hidegfrontok érintenek bennünket, ilyenkor átmenetileg növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár