Szerdán már szárazabb, stabilabb és átmenetileg több fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk. Ismét a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérsékletek azonban már az átlagosnak megfelelően alakulnak.

Csütörtök hajnalban lesz a lehűlés mélypontja, majd ezt követően napközben már délnyugatira fordul az áramlás amellyel ismét melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, péntekre visszatérnek a 30 fokos hőmérsékletek. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 14-17 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szombaton tovább melegszik a levegő, de egy közelgő gyenge hidegfront hatására ismét labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. Vasárnaptól gyengül a nappali felmelegedés, de továbbra is meleg, nyárias idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, köd, enyhülés, csapadék, zivatar, front, tavasz, szél, zápor, időjárás