Kedden ismét labilissá válik a légkör, zápor, zivatar azonban "csak" szórványosan fordulhat elő, így lesznek helyek amelyek most is szárazon maradnak. Kissé már mérséklődik a nappali felmelegedés, de továbbra is meleg nyári idő várható. 

A front mögött szerdától már szárazabb, stabilabb és átmenetileg több fokkal hűvösebb levegő érkezik. Egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, a nappali hőmérsékletek azonban már mindenhol 25 fok alatt alakulnak. 

A csütörtök hajnal meglehetősen hűvös lesz, napközben azonban már ismét melegebb léghullámok érkeznek fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: gyakrabban lesz erősen felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Szórványosan bárhol kialakulhat zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: péntektől további jelentős felmelegedés várható, visszatér a kánikula. A hétvégén ismét labilis levegő érkezik fölénk, így növekszik a zivatarhajlam és főleg vasárnap kissé mérséklődik a meleg.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár