A közelgő hidegfront előterében ma még meleg léghullámok érkeznek fölénk, helyenként 30 fok feletti hőmérsékletek is előfordulhatnak. A napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Kedden felettünk lesz a front, így átmenetileg több lesz  a felhő és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Jelentős hőmérséklet visszaesés azonban még nem várható, folytatódik a nyáriasan meleg idő. 

A front mögött szerdára megérkezik a frissebb levegő, a nappali hőmérsékletek már az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakulnak. 

Szárazabb léghullámok áramlanak térségünkbe, így ismét a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: gyakrabban lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan bárhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

null

Szerda: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali minimum hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön még folytatódik a friss idő, majd péntektől ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, átmenetileg visszatér a kánikula. Vasárnap újabb hidegfront, illetve lehűlés érkezhet. 

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár