Hétfő estig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik az eseménytelen, száraz idő. Az átmeneti frissebb idő után ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel melegebb levegő érkezik fölénk. Tovább erősödik a nappali felmelegedés,  hétfőn már 30 fok körüli hőmérsékletek várhatók. Többnyire napos idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. 

Kedden változás várható időjárásunkban, napközben egy újabb hidegfront éri el hazánkat. Átmenetileg megnövekszik a felhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A hőmérsékletekben azonban még nem lesz lényeges változás. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: sok lesz a napsütés, legfeljebb néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

null

Kedd: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és a délutáni óráktól szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán és csütörtökön frissebb idő várható, átlagos nappali hőmérsékletekkel. Péntektől újabb meleghullám érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás