Hétfő estig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik hazánkat. Eseménytelen, száraz, többnyire napos idő várható. Az átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb elvétve alakulhat ki rövid zápor, vagy zivatar. A hőmérsékletek szombaton és vasárnap kevéssel  25 fok felett alakulnak. 

Hétfőn felerősödik felettünk a déli áramlás, így tovább melegszik a levegő, a délutáni órákban már ismét 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható, néhol azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak kevés gomolyfelhőzet jelenhet meg az égen. A délnyugatira forduló  szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden egy újabb gyenge hidegfront éri el hazánkat. Jelentős lehűlés azonban ezúttal sem várható, a hőmérséklet az átlagos köré esik vissza. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár