A front átvonulása után a hétvégén már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, visszatér a frontmentes, csendes idő. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb elvétve fordulhat elő rövid zápor. Néhány fokkal felfrissül a levegő, de még így is kellemes, nyáriasan meleg idő várható. 

A következő három  nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: a napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb elvétve alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: többnyire napos idő várható, átmenetileg azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején átmenetileg tovább melegszik az idő, visszatérnek a 30 fokok, majd szerdára egy hidegfront hatására 6-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár