Szerdán és csütörtökön egy anticiklon alakítja időjárásunkat, nyugodt, száraz idő várható. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet.  Egy ciklon előoldali, meleg áramlásába kerülünk, így tovább erősödik a nappali  felmelegedés, átmenetileg beköszönt az igazi nyár. 

Pénteken is marad az átlagosnál melegebb idő, napközben azonban már egy hidegfront közelíti meg térségünket, ennek hatására ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: általában a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés gomoly, vagy fátyolfelhő jelenik meg az égen. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: napos, száraz idő várható megélénkülő délnyugati széllel. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Péntek: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd a délutáni óráktól egyre több lesz a gomolyfelhő és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét első napjaiban kellemes, kora nyárias idő várható 25 fok közeli nappali hőmérsékletekkel. Számottevő csapadék nem várható, csak elvétve alakulhat ki átmeneti zápor, vagy zivatar. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár