Főleg a délutáni órákban alakulhat ki egyre többfelé zápor, zivatar. Meleg idő várható, a délutáni órákban 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő napokban már egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban. Szárazabb levegő érkezik fölénk, így csökken a zápor, zivatarhajlam, több lesz a napsütés. Időközben délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Szerdán már igazi nyári idő várható sok napsütéssel és 25 fok feletti nappali hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északi szél megélénkül, zivatarban átmenetileg viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Szerda: napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: 30 fok körüli hőmérsékletekkel csütörtökön, illetve pénteken tetőzik a meleghullám, szombaton egy hidegfront hatására már 4-5 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, szél, köd, enyhülés, csapadék, front, lehűlés, zivatar, tavasz, időjárás