Több-kevesebb napsütés azonban mindenhol előfordulhat, a nappali hőmérsékletek pedig 25 fok közelében alakulnak. Hétfőn még labilis levegő alakítja időjárásunkat, marad a zivatarhajlam, majd keddtől már stabilabb, szárazabb levegő áramlik fölénk, megnyugszik a légkör. A hőmérsékletekben egyelőre nem lesz lényeges változás, marad az átlagos májusi idő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: erősen gomolyfelhős és napos időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Kedd: változoan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől délnyugati áramlással egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Tovább emelkedik a hőmérséklet, pénteken már 30 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók. Keddtől péntekig sok lesz a napsütés, majd szombattól ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, zápor, tavasz, zivatar, csapadék, időjárás