Egy hazánkat érintő gyenge hidegfront előterében továbbra is meleg, de már növekvő nedvességtartalmú légtömeg érkezik fölénk. Napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és a délutáni órákban már szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A nappali hőmérsékletek 25 fok közelében alakulnak, de a magasabb páratartalom miatt a ténylegesnél is melegebbet érezhetünk.

A hétvégén is folytatódik a változékony, záporokkal tarkított idő. A várható csapadék mennyisége és területi eloszlása bizonytalan, de lesznek helyek amelyek végig szárazon maradnak. A hőmérsékletek továbbra is 20 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: napközben tovább növekszik a felhőzet és a délutáni, esti órákban szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: általában sok lesz a felhő, átmeneti napos időszakok azonban előfordulhatnak. Szórványosan várható  zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején stabilabb levegőfajta érkezik fölénk, így  csökken a csapadékhajlam. Folytatódik a meleg idő, sőt a hét második felében tovább emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, szél, köd, tavasz, front, zápor, lehűlés, zivatar, csapadék, időjárás