Délkeleti áramlással  meleg, páradús levegő érkezik fölénk, ami kedvez a helyi záporok, zivatarok képződésének. A következő napokban is folytatódik a változékony, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, de közben erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és délutánonként szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Szerdától további felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 25 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: a napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: pénteken és szombaton egy hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat, így az eddigieknél többfelé várható csapadék. A front nem hoz jelentős lehűlést, de néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Vasárnaptól, hétfőtől pedig ismét csökken a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás