Délkeleti áramlás alakult ki felettünk amellyel folyamatosan meleg, páradús léghullámok érkeznek fölénk. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, emellett azonban erősen felhős időszakok is lesznek és főleg délutánonként alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A hőmérsékletek már az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. Enyhék lesznek az éjszakák, napközben pedig a legtöbb helyen 20 fok fölé melegszik a levegő. A záporos, zivataros helyeken azonban átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, zivatar. A keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Szerda: erősen felhős és napos időszakok váltakoznak, szórványosan valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: vasárnapig nem várható jelentős változás, folytatódik a kellemes hőmérsékletű, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár