Keleti, délkeleti áramlással meleg, páradús léghullámok érkeznek fölénk, ennek hatására tovább erősödik a nappali felmelegedés, de egyúttal ismét változékonyabbra fordul az idő. A több-kevesebb napsütés mellett már erősen felhős időszakok is előfordulhatnak és főleg vasárnap, illetve hétfőn alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok.

Közben egyre enyhébbek lesznek az éjszakák, napközben pedig kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A záporos helyeken azonban néhány órára visszaeshet a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap:  a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, több-kevesebb napsütés azonban bárhol előfordulhat. Szórványosan várható zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan várható zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a hasonló idő, újabb kiadósabb csapadék jelentős bizonytalanság mellett pénteken és szombaton érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár