Keleties áramlással egyre enyhébb, ugyanakkor vasárnaptól már kissé nedvesebb, labilis léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban eleinte marad a száraz idő, majd fokozatosan növekszik a levegő páratartalma, egyre fülledtebb idő várható. A több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és vasárnaptól szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. 


A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. A keleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A keleti szél élénk, zivatar környezetében viharos lesz. A hajnali hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig, szombatig marad a meleg idő, de közben tovább növekszik a csapadékhajlam. 

Címkék: hétvége, időjárás, kaposvár