A következő napokban eleinte anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, azaz frontmentes, többnyire száraz idő várható. A napsütés mellett ugyan megnövekedhet a gomolyfelhőzet, csapadék azonban csak elvétve fordulhat elő. Vasárnaptól azonban már ismét kissé nedves, labilis levegő áramlik fölénk, ennek hatására növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

Melegebb léghullámok érkeznek, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban már 20 fok feletti maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős időszakok mellett több-kevesebb napsütés is várható. A délutáni órákban szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 20-22 fokig melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódik fülledt meleg idő, zápor, zivatar bármelyik nap előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár