A következő napokban többnyire anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony, csapadékos időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülik térségünket. Napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak egymással, legfeljebb elvétve alakulhat ki futó zápor. Az eddigieknél hűvösebbek lesznek az éjszakák, napközben azonban kellemes meleg idő várható 20 fok közeli maximum hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak, néhol talaj menti fagy sem kizárt. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve a jövő hét első felében kellemes meleg idő várható kevéssel 20 fok feletti nappali hőmérsékletekkel. Vasárnap és hétfőn szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, enyhülés, , havas, köd, szél, zivatar, lehűlés, csapadék, fagy, zápor, időjárás