Csütörtökön eltávolodik térségünkből a légörvény, mögötte pedig már szárazabb levegő érkezik fölénk. Fokozatosan felszakadozik a felhőzet és ismét erősödik a nappali felmelegedés. Péntektől nyugodtabb, naposabb időszak kezdődik, a nappali hőmérsékletek pedig már ismét elérhetik a 20 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet. Többfelé várható eső, zápor. Helyenként zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 9-11 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő. 

null

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején nyugodtabb, frontmentes idő várható kellemes nappali hőmérsékletekkel. Újabb csapadék majd kedden érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár