A következő napokban is ciklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, így folytatódik a változékony idő. Délies áramlással meleg, de többnyire nedves, páradús léghullámok érkeznek fölénk. Több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk, de közben erősen felhős időszakok is lesznek.

Tartós eső nem valószínű, szórványosan azonban bárhol előfordulhat zápor, zivatar. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig kellemes 20 fok közeli hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 18-21 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: változóan gomolyfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán egy újabb ciklon éri el hazánkat, így ismét egyre többfelé valószínű kiadós csapadék. A tartósabb eső miatt kissé visszaesik a hőmérséklet, a hét többi napján azonban kellemes meleg idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, enyhülés, csapadék, front, havas, zivatar, köd, fagy, lehűlés, , zápor, időjárás