A következő három nap időjárása Somogy megyében: Szerdán és csütörtökön valamivel szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, a több-kevesebb napsütés mellett legfeljebb elvétve fordulhat elő rövid zápor. Enyhébb levegő érkezik fölénk, a nappali hőmérsékletek már egyre inkább 15 fok felett alakulnak. Pénteken ugyanakkor egy tőlünk délre kialakuló mediterrán ciklon hatása alá kerülünk. A ciklon áramlási rendszerében enyhe, de nedves levegő érkezik fölénk. Ismét erősen megnövekszik a felhőzet és átmenetileg egyre többfelé várható eső, zápor. Labilis lesz a légkör felettünk, így néhol heves zivatar is kialakulhat. A nappali hőmérsékletek azonban már megközelíthetik a 20 fokot. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, rövid időszakokra azonban kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, a délutáni órákban néhol heves zivatar. A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak.  

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején is folytatódik a kellemes meleg idő. Az éjszakák már enyhék lesznek, napközben pedig 20 fok körüli hőmérsékletek várhatók. Időnként kissé nedves, labilis levegő érkezik fölénk, így zápor, zivatar is előfordulhat. 

Címkék: tavasz, időjárás, kaposvár