A következő napokban is marad az északi áramlás felettünk, így jelentős enyhülésre egyelőre nem számíthatunk. Váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, így marad a változékony idő. Jelentős, kiterjedt csapadék ugyan nem valószínű, de szórványosan  előfordulhatnak kisebb esők, záporok. Éjszakánként a derültebb, átmenetileg szélcsendes helyeken gyenge fagy várható, a nappali hőmérsékletek pedig továbbra is 15 fok alatt alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. Szórványosan kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -1,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő. 

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtöktől már enyhébb, ugyanakkor továbbra is kissé nedves levegő áramlik fölénk. Gyakran lesz felhős az ég és időnként záporok is előfordulhatnak. Gyengül az éjszakai lehűlés, a nappali hőmérsékletek pedig már megközelíthetik a 20 fokot. 

https://kapos.hu/static/keptar/7853/b/2.jpg

Helyszín

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, zivatar, enyhülés, havas, fagy, front, szél, zápor, lehűlés, , időjárás, csapadék