Északi áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban hűvös és általában alacsony nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. Számottevő csapadék a következő napokban sem hullik, de időnként erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan rövid ideig tartó futó zápor is előfordulhat. Napközben csak kevéssel emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet és az erős szél miatt a ténylegesnél is hűvösebbet érezhetünk. Erősödik az éjszakai lehűlés, hétfő és kedd hajnalban az átmenetileg szélcsendes helyeken gyenge fagy is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél erős, néhol viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat rövid futó zápor. Az északi szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -1,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő. 

null

Kedd: időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig még marad a hűvös idő, majd ezt követően délire fordul felettünk az áramlás, újabb felmelegedés kezdődik. Időnként azonban nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így erősen felhős, záporos időszakok is előfordulhatnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár