Az átvonult hidegfront mögött tartós északi áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban egyre hűvösebb levegő érkezik fölénk. Nem lesz túl nedves a hideg légtömeg, így jelentős, kiterjedt csapadék továbbra sem várható, az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb rövid futó zápor fordulhat elő. További lehűlés várható, a nappali hőmérsékletek már többnyire 15 fok alatt alakulnak és főleg hétfő hajnalban helyenként gyenge fagy is előfordulhat.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat rövid futó zápor. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében már ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. Zavartalan napsütés továbbra sem várható, a nappali hőmérsékletek azonban már megközelíthetik a 20 fokot. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár