A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik hazánkat. A felhőoszlató, leszálló légmozgás hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható.

Dél felől ugyanakkor egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így további felmelegedésre számíthatunk. Gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig főleg csütörtökön már 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: napos, száraz idő várható, megélénkülő délkeleti széllel. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés fátyol, vagy gomolyfelhő jelenik meg az égen. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fokig melegszik a levegő. 

Csütörtök: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül. Hajnalra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: pénteken kissé tovább melegszik a levegő, de egy közelgő hidegfront hatására már több lesz felettünk a felhő. Szombattól északi áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban egyre hűvösebb levegő érkezik fölénk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár