A következő három nap időjárása Somogy megyében: Az esti óráktól már mérséklődik a légmozgás, nyugalomba jut a hidegfront, ennek hatására hétfő hajnalra ismét fagypont alá hűlhet a levegő. 
Napközben azonban a magasban már enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, a gyengén felhős, napos időben 15 fok köré melegszik a levegő. 
Keddtől aztán további jelentős felmelegedés várható, visszatér az igazi tavasz. Gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig többfelé 20 fok közelébe melegszik a levegő. 

Vasárnap: napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: gyengén felhős, napos idő várható megélénkülő széllel. A hajnali hőmérsékletek -1,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő. 

Kedd: napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, helyenként gyenge fagy is előfordulhat. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szerdától további felmelegedés várható, majd péntektől egy hidegfront hatására fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, kaposvár, időjárás