A következő napokban is marad a délnyugati áramlás felettünk, így folytatódik az enyhe tavaszi idő. Nem lesz mindig száraz a levegő, így időnként erősen felhős időszakok is előfordulhatnak, de átmeneti kisebb csapadék legfeljebb elszórtan fordulhat majd elő. Az éjszakák egyre enyhébbek lesznek, napközben pedig szerdától már 20 fok köré melegszik a levegő. 
Pénteken egy közelgő ciklon hatására már több lesz a felhő és megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. Számottevő csapadék, vagy lehűlés azonban még nem várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: gyengén felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A reggeli, délelőtti órákban elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban szűrt napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: szombaton egy hidegfronti csapadékzóna alakítja időjárásunkat, így borongós, esős, szeles időre számíthatunk. Vasárnapra átvonul felettünk  a front, felszakadozik a felhőzet. Átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, majd a jövő hét elejétől újabb jelentős felmelegedés várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár