Délnyugati áramlással több hullámban egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, így a következő napokban már az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű, igazi tavaszi idő várható. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig egyre inkább 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Nem lesz zavartalan a napsütés, sőt időnként erősen gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak, de csapadék nem valószínű. 
 
A következő három nap időjárása Somogyban: 
Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 
Szerda: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 17-19 fok közé melegszik a levegő. 
Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elvétve előfordulhat gyenge zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 
Távolabbi kilátások: pénteken még marad a meleg idő, de már egyre több lesz felettünk a felhő. Szombaton egy hidegfront okoz jelentősebb, kiterjedtebb esőt. A front mögött vasárnapra hűvösebb, szárazabb levegő áramlik fölénk. Felszakadozik a felhőzet, de ismét visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár