Egy közelgő ciklon előterében felerősödik felettünk a délnyugati áramlás, így átmenetileg tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek a májust idézik. A szél azonban egyre élénkebb lesz és időnként már a felhőzet is megnövekszik.

Szerda napközben elér bennünket a mediterrán ciklon csapadékzónája, mindenhol megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor.

Csütörtökön a ciklon alakítja időjárásunkat, borongós, esős időre számíthatunk. Többfelé hullhat jelentős, 15-20 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék, a nappali hőmérsékletek pedig már többnyire 15 fok alatt alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a napsütés mellett már időnként megnövekedhet a fátyol, vagy gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: napközben megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé elered az eső. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: túlnyomóan borult idő várható sokfelé esővel, záporral. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: vasárnapig még vendégünk marad a ciklon, így folytatódik a változékony, időnként csapadékos idő. Szombattól a ciklon hátoldali áramlásában már sarkvidéki eredetű, hideg levegő érkezik, így további jelentős lehűlés várható. A jövő hét elején távolodik a ciklon, csökken a csapadékhajlam. Kevesebb lesz a felhő, emiatt ismét visszatérnek az éjszakai fagyok. 

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár